Linjett 43 dragplåster på Allt för Sjön

 

Linjett 43.jpg

Våldsamt välförtjänt valdes Linjett 43 till Årets Segelbåt i Sverige 2016. I nästa vecka är den på Mässan.

För första gången på många år ställer Rosättra Båtvarv ut på en inomhusmässa. Och då gör varvet det med besked, man tar Linjett 43 till Allt för Sjön i Älvsjö, som startar om en vecka, det vill säga 1 mars. Då kan alla vänner av klassiskt, upfinningsrikt detaljarbete och glimrande, klassiskt utförande i båtar njuta - och jämföra. För Arcona ställer ut sin nya 435, vilket ger en svårslagen chans att se vad dessa två toppvarv kan prestera och vad som skiljer ifråga om inriktning, recept och byggsätt. Vilken skulle du helst vilja ha?

Men inte nog med dessa godbitar, projektchefen för Allt för Sjön, Hanse Thorslund kan sträcka på sig lite extra också med tanke på att Hallberg-Rassy ställer ut sin nya 57-fotare och därmed slår storleksrekordet på Mässan. För Sveriges starkaste varv gav förra årets Stockholmsmässa sådan utdelning, att man bestämde sig för att återvända. 

Genom att Najad visar 395 och Arcona sin 38-fotare kan man konstatera att uttalandet nästan stämmer som storseglaren och Swanagenten Klabbe Nylöf sade när Allt för Sjön öppnade 2016 - Segelbåtarna kommer tillbaka. Bara en importbåt är med, Jeanneu 440 via charterinvestfirman Navigare. Men vare sig Bavaria, Hanse, Beneteau, Dehler eller Dufour deltar, vilket kanske är ett tecken i tiden, de med råd skaffar sig svenskt i Sverige.

Besökare på Allt för Sjön kommer också att kunna se en veritabel best till segelbåt på 50 fo t-  i modell. Båten ifråga är än så länge omgärdad av visst hemlighetsmakeri, men efter två besök på varvet i Stockholms närhet, vet jag att bygget är i full gång, att skrov och däck är klara, inredningen på väg att komma på plats och seglen beställda. Inom kort kan jag berätta mer om den kanske uppkäftigaste segelbåt som tagits fram i vårt land och med det ovanliga mottot "byggd lokalt."

Inför Allt för Sjön öppnnande har mässans pigga medieavdelning producerat en kortfilm med Rosättras Markus Gustafsson i huvudrollen. Den ligger på mässans hemsida www.alltforsjon.se

Med andra ord - besök Allt för Sjön och ta del av allt som kommer att hända inom svensk segling 2019.

Curt Gelin

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.