Düsseldorf

Bootmässan öppnar

På lördag öppnar Boot i Dusseldorf, Europas största inomhusbåtmässa. Som alltid visas en hel del nyheter och som substitut för noll nya segelbåtar på svenska mässor, är Boot en nöjaktig lösning.

I år är antalet nyheter inte lika många som förr, de fem stora tillverkarna sjösatte sina nyaste modeller redan till 2014. Trenden kan dock också spåras till att storvarven märker mattare efterfrågan, ekonomin och annat i Europa får även framgångsfolk att tveka om köp av nya segelbåtar. På motorbåtsfronten är det bättre och varven satsar mer kraft.
Vad väntar då i nyhetsväg på segelsidan i år och vilka trender kan skönjas? Svar kommer i nästa vecka i en mässrapport på detta forum från Boot 2015. Men redan nu och här kan de förmodligen fyra finaste nyheterna avslöjas:

För svenska hjärtan klappar nya Maxi 1200 byggd av Delphia i Polen. De sköna linjerna formade av maestro Pelle Petterson, matchas förhoppningsvis av samma sting på interiören och på finishen. Torbjörn Johansson från Limhamn, kämpe för och med Delphia sedan varvets start, är förstås på plats. Även maestro himself.

Curt Gelin

Sittbrunnenfilmer