Buggiga ipadappar

Nya versioner, nya buggar

ipad1

Första segelutflykten för året, till Utö för lunch. Och äntligen får jag prova de nya uppdateringarna för Seapilot och iNavX till iPaden. Men solen skiner, och i Seapilot ser jag inte ett skit, kontrasten på skärmen är för dålig. iNavX med sina inscannade papperskort är lite bättre, men i huvudsak blir det den gamla Garminplottern som får fortsätta att visa vägen. Och det lilla jag hinner prova är avskräckande......

Seapilot kan man numera navigera med, med waypoints och rutter, och det är ju en fördel. Dessutom har de nu lanserat sin Facebook-koppling, som jag inte har fått att fungera. Det står bara Loading med en snurrande cirkel framför när jag försöker. Dessutom låser sig hela appen mitt uppe på Mysingen, jag kan inte zooma, öppna menyn eller någonting över huvud taget. Vet inte om det beror på att Facebook griper in eller är för att jag bara har den långsamma första iPaden. Tur att jag inte är beroende av Seapiloten för att navigera.

Det största problemet med iNavX och Soltekniks inscannade kort har ju varit att man måste välja kort. Nu ska det fungera bättre. Har ännu inte hunnit segla mellan två kort, så jag vet inte om det fungerar utan min medverkan till kortbyte, men när jag startar får jag i alla fall förslaget att använda Dalarö-Landsort, vilket jag tacksamt anammar. Men i höjd med Fläsklösan upptäcker jag ett fenomen som inte ökar mitt förtroende för paddnavigeringen: Det ser ut som om jag seglar baklänges. Positionen är rätt och rör sig också på skärmen i förhållande till båten. Men icon-fören pekar åt fel håll.

Än har inte apparna gått ikapp min fasta plotter. Men jag ger mig inte. Nångång händer det och jag fortsätter att jämföra. Under tiden blir Soltekniks paddfodral bara gulare och fulare. Återkommer.

Niklas

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.