Bye bye Bohuslän

Tre veckor i Bohuslän är slut

Nu åker jag hem, hyr ut båten och håller tummarna att någon ska ha lika härligt som jag haft i tre veckor. Tre veckor i Bohuslän heter också den förträffliga kryssarklubbsskriften med flygfoton och korta beskrivningar av naturhamnar jag fick av kusin Karin. Den har jag flitigt använt, för att hitta in i smultronställena hon också tipsade om: Vasholmen, Altarholmen, Utkäften, Rammen och Tistlarna. Smögen passade vi på att besöka innan turisterna anföll.

Sista anhalten är Klädesholmen, där jag lekte några somrar för nästan femtio år sen. Nu finns det bro och varje hus i detta gytter har en parkeringsplats utanför. Man kan fortfarande se resterna av sopbryggan dit öns befolkning gick i gryningen med bajstunnor och soppåsar. 

{gmapfp id="5" catid="69" itin="1" zmap="13" map_sat="1" wiki="2" map_choix="3" hmap="300"}

Restaurang Kylen serverade den sämsta fisksoppan hittills, full med dill, och ett blaskigt Kaffe Ingela. Dock räddade Ingela själv kvällen. Hon och Lennart, som satt bordet intill, bjöd hem oss på en riktig Kaffe Ingela. Den var underbar. Likör 43, konjak och kaffe, och så grädde förstås. En underbar kväll hos underbara Klädesholmare.

Bästa fisksoppan hade nog societetshuset på Marstrand, men Rökeriet på Åstol kom inte långt efter. Om båten håller hela uthyrningen och kommer tillbaka i tid bär det av hemåt genom Göta Kanal i augusti.

Sittbrunnenfilmer