Hejdå Maldiverna!Hejdå Maldiverna!

hejda
Söndag morgon åker jag hem. Världen har blivit för farlig. Många ligger kvar och hoppas att det snart ska bli bra. Jag hoppas de har rätt, men tar det säkra före det osäkra och seglar hem, inspirerad av ensamseglaren Anders Eriksson som seglade runt hela jorden i sin Malala.

karta

Jag får hjälp av ett navigeringsteam över kortvåg och satellit att hitta rätt väg och undvika hårda vindar. Som det kommer att bli runt Goda Hoppsudden. Sen blir det lugnare medvindar nästan hela vägen förbi Kanarieöarna, Azorerna och Skottland.

Jag kommer att lägga ut korta uppdateringar via Inreach på Sittbrunnens Facebooksida. Och Tusse Thysselius har lovat att försöka få ut lite längre blogginlägg som jag mailar honom över kortvågsmailen. Tyvärr får det inte plats bilder i de mailen.

Det går att skicka korta meddelanden till mig via meddelandefunktionen vid Inreachlänken (se högerspalten).

Jag har fått många uppmuntrande tillrop och goda råd. Mest bekymrade är nog mina barn, Klara, Linus, A-J och Saga. Jag förstår det och är rörd. Men jag tror att även om det blir en tuff segling så är detta nog den minst farliga lösningen.

mat

Hafsorkestern är i bra skick, jag har fått extra proviant (ska räcka 114 dagar), gas och en massa diesel som står i dunkar på fördäck.
Jag ska berätta mer om alla turerna inför avfärden i första blogginlägget som Tusse förmedlar. Nu är jag lite för chokad att fixa alla detaljer på båten innan resan.

Vi ses snart. Räknar med att anlöpa Ramsö på västkusten i augusti.

Niklas Krantz

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.