Havets zigenare

 

De drar runt i sina segelbåtar, spelar musik, pantomimar, jonglerar och akrobaterar i hamnarna. Havets kulturabetare skulle man också kunna säga.
Jag träffar dem första gången på Smithys butik, bar och gatukök i Portsmouth på Dominica. Vi skulle bara gå förbi och ta en öl och wifia lite innan vi gick vidare till nån restaurang. Men så kom gatumusikanterna som spelade magisk musik. Och vi blev sittande.

Jag ror över till Yanns gula båt och han berättar om hur de seglat från Bretagne för tre år sen, varit på Kanarieöarna och i Senegal, där de visat film från en stor duk de spänt upp i masten. Nu har de samlat ihop tre båtar med olika artister för en stor karibisk slutturné, innan de återvänder hem för att fixa till båten.

 akrobat3

Nästa dag spelar de på PAYS grillkväll. 50 pengar för så mycket grillad kyckling man vill ha och en tunna rompunsch. Även det en oförglömlig kväll.
Seglar om Yann och hans familj på väg till Des Saintes, några mindre franska öar söder om Guadalope. Här uppträder de på kajen med en barnföreställning, med film, pantomim och förstås musik.

cirkus

Nästa dag tänker jag segla vidare, men på gatan möter jag saxofonisten som säger att jag måste bara se kvällens föreställning. Nu ska de ta in båtarna till stora piren och uppträda i sina egna master.

asikel

Jag ångrade inte att jag stannade en natt till.

Niklas Krantz

 akrobat5

Se mer på deras egna sidor:

Sittbrunnenfilmer

Vi använder cookies.
Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.