NY HR.jpg

Stärkta av god försäljning av bland annat 57:an  ärfrågan vad nästa storlek för Hallberg-Rassy blir? På Öppet Varv kommer svaret. 

Trogen traditionen presenterar Hallberg-Rassy en ny modell på Öppet Varv i Ellös - igen. Förra året hade 57:an premiär, 2017, visade man 340 och 2016 44:an.Vad det blir den här gången säger Magnus Rassy helt enligt sin tradition : Den som lever får se.

- Visst har vi annonserat sedan i januari att det var sista chansen att beställa en HR 40 i början av april. Men det betyder inte att den nya blir i samma storlek. Många faktorer avgör, men i stort anpassar vi varje ny modell till vad tiden ger för möjligheter och till de förväntningar och krav som gäller. 

Vi har haft framgång med HR 44, HR 340 och HR 57, de står för 90 procent av vår försäljning och det har gett utrymme för att ta fram årets nyhet, meddelar Magnus Rassy.

Stilen med dubbla roder, reslig rigg och pockande prestanda ser ut att ha skapat en trend, den lockar yngre med lust för prestanda. Vid mitt besök före påsk låg HR 44 nr 25 klar i hamnen utrustad med kolfibersegel och konventionell rigg. Ägaren med kappseglingsbakgrund gjorde en extraordinär analys av egenskaper, byggsätt och utrustning inför köpet, helt i enlighet med gammal god båttestaremetodik. Och valde ut varvets Frersritade 44:a

En annan HR 44 ska visa vad den förmår i ÅFOR. Den har membranrullsegel och är utrustad för långsegling, som ägaren planerar att påbörja nästa år. En seger enligt SRS skulle sannolikt förändra synen på ett vinnande koncept hos alla bitna. Men vem skulle inte vilja forsa runt Gotland med elvinschar, elverk, värme i sittbrunnen, färska frallor från elugnen och kunna kolla konkurrenterna akteröver? Knappseglare vann ÅFOR vore en drömrubrik.

 

 

 

 

 


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Långedragsjullar

Långedragsjullar

Nautisk uppslagsbok

Nautisk uppslagsbok

🔍 Vättersnipor och råbockar

🔍 Vättersnipor och råbockar

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line