Curres blogg:

Hur står det egentligen till?

Bavaria30 1

Ibland spekuleras i att båtarna har blivit större och att nyare märken från kontinenten har tagit över i hamnarna på senare år. Och visst är de många, det kan man se vid besök i närmaste hamn. Men fortsatt leder två 1970-1980-talsmärken, i vart fall i den hamn jag har min båt. Hur ser det ut i din hamn? Det vore intressant att få veta med tanke på utvecklingen av båtbeståndet. Är trenden som på Bullandö Marina utanför Stockholm densamma i hela landet? Kommer Bavaria att ta över ledarplatsen?

Lika intressant vore att få veta om det stämmer, som prognosmakare vill göra gällande, att tidsbrist hindrar yngre från att skaffa segelbåt? Och att en segelbåt allt oftare bara är en del av livsstilen? Resor till sol och värme, skidsemester, hyra båt i Medelhavet och husfix hemma eller på landet, anförs som skäl till vad som sägs vara ett avtagande intresse för att ha eller köpa båt.

Men stämmer detta? Har många så bra ekonomi att de kan låta båten ligga vid bryggan och dra iväg på annat? Det låter lyxigt med tanke på att länge var ju segelbåt en välkommen ersättning för sommarhus, ett sätt att upptäcka Sverige på egen köl och semestra ihop med familjen. Är de tiderna förbi? är min fundering. Eller kanske osäkerheten om jobb och dåliga andrahandsvärden på moderna båtar spelar in mera?

Albin78

Berätta hur mycket ni tänker använda er båt i sommar, vart ni ska segla och hur ni ser på er egen båtframtid i den första trendspaningen i ett nytt forum.

Maxi95

Curt Gelin

     
Nr Båtfabrikat Antal
1. Albin 127
2. Maxi 87
3. Bavaria 76
4. Marieholm 59
5. Hallberg Rassy 45
6. Nimbus 39
7. Arcona 37
8. Ryds 36
9. Omega 34
10. Flipper 30
11. Beneteau 28
12. Jeanneau 27
13. Linjett 26
14. Dufour 24
15. Scanmar 23

Bavvaria372007

AlbinBallad


Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line