Skärgårdens dag

Prova skärgården 23 maj!

 

Hej landkrabba. Ta gärna en dag off och prova på skärgården, till exempel med Skärgårdsstiftelsen den 23 maj. Grinda ligger i Stockholms mellanskärgård och är ett av de populäraste utflyktsmålen i skärgården. På Grinda finns bland annat badplats, naturstigar, utkiksplats, gästhamn och sjökrog, lanthandel, bondgård med gårdsbutik samt wärdshus. Under dagen kan du delta i flera olika sorters friluftsaktiviteter. Sittbrunnen var med förra året, och det var himla kul.

AKTIVITETER MELLAN KL 10.00-16.00
Under dagen kommer du kunna prova på allt från att köra och segla båt, boule, fiske, volleyboll, samarbetspussel, livräddning, gårdsbutik och studiebesök på Grinda Gård och gå ombord på Kustbevakningens båt.

SKOGSMULLESTIG
Skärgårdsstiftelsen, Gösta Frohms Skogsmullestiftelse och Friluftsfrämjandet har tillsammans anlagt ett sagospår för unga besökare som du är välkommen att gå.
 
GRINDA GÅRD
På mitten av vägen som går mellan ångbåtsbryggorna på Norra och Södra Grinda ligger ladan tillhörande Grinda Gård som kommer vara öppen för besökare. Ladan inhyser vintertid gårdens kor och höns som är av gamla svenska lantraser.

I vagnslidret vid ladan finns även gårdsbutik med mera att besöka.

GRINDA WÄRDSHUS
Grinda Wärdshus bedriver flera olika verksamheter på Grinda. De erbjuder besökare olika sorters boende, allt från hotell till tältplatser och erbjuder rabatt om man vill övernatta. Wärdshusets personal finns tillgängliga att ge råd och svara på frågor.

ATT TÄNKA PÅ
Ta med kläder för alla sorters väder då det ofta är annat väder i skärgården än på fastlandet. Om du väljer att inte ta med egen picknickkorg finns det just denna dag fördelaktiga priser på mat och dryck.

Missa inte sista båten hem 19.40 från Grinda södra brygga.

Sittbrunnenfilmer