Årets segelbåtar korade

{jumi [jumi/garetscen.html]}

Det var en nöjd Pelle Petterson som klev upp på scenen för att ta emot utmärkelsen fär sin nya Maxi 1200 - Årets Segelbåt i familjeklassen.

Även Markus Gustafsson gladdes åt utmärkelsen Årets Segelbåt i långfärdsklassen för Linjett 43. Han fick dessutom hederpriset Publikens Segelbåt som Sittbrunnens läsare röstat fram. Årets Segelbåt i prestandaklassen blev kinabyggda FAREAST 28 R.{SCOpenGraph image=http://www.sittbrunnen.se/images/stories/aretsbat/2015/aretsbild.jpg}

{jumi [jumi/garetmaxi.html]}

 Maxi 1200 är skapad av en mästerdesigner, en analytisk konstruktör, en stilsäker inredare och ett framåt varv. Resultatet är en välbyggd, elegant och särdeles seglingsvänlig båt. Med solid gång, invändig fräschör och pigga detaljlösningar tar denna nya Maxi Pelle Petterson, Michal Orych, Tony Castro och Delphia Yachts till toppen i familjeklassen. Ett välkommet genomtänkt snyggbygge!

{jumi [jumi/garetlinjett.html]}

Rosättra Båtvarv har sedan 1974 satsat på sina toppade välinredda Linjetter. Nya Linjett 43 lyfter traditionen och för filosofin att bygga väl vidare med bravur. 43.an är ny från scratch med snillrika lösningar och gediget utförande. Pigga prestanda garanterar tryck och trygghet i skärgården såväl som på långfärd. Båten visar mästerligt vad småskalighet ger. Årets Segelbåt 2016 i långfärdsklassen är kronan i karriären för Mats Gustafsson med söner.

{jumi [jumi/garetfareast.html]}

 Far East 28R bjuder bitna på fenomenala prestanda till fantastiskt pris. Dragkraften ligger också i att båten är starkt byggd, möjlig att traila, snygg att se på och en ny internationell entypsklass. I pris kontra prestanda ger denna kinesiska möjlighet för många att uppleva seglingens och fartens sinnliga tjusning. Årets Segelbåt 2016 i prestandaklassen!

{jumi [jumi/garetadventure.html]}

Utvändigt en hårdför långfärdsbåt med omålat aluminiumskrov och höga fribord. Men invändigt möter en lyxig inredning som på det bästa Orustbygge. Tilltagen segelyta, lyftköl och hög rigg gör därtill Adventure 55 intressant att segla. För drivna långseglare är Bo Gummessons skapelse extraordinär, särskilt som hans kunnande och ledning ingår på en båt av samma kaliber. Konceptet är nytt och spännande. Årets Nykomling!


Sittbrunnens bokhandel är öppen

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Stockholms skärgård - de 50 bästa hamnarna

Allt väl ombord

Allt väl ombord

Ankarliv

Ankarliv

Hafsorkesterns haverier

Hafsorkesterns haverier

Fritidsskepparen

Fritidsskepparen

Logga in till bokhandeln, kommentarer och forum.

Kom ihåg mig

Bli medlem i Sittbrunnen, kommentera artiklar och få sällan ett litet nyhetsbrev om det är något kul som händer här.

Vi använder några cookies på Sittbrunnen. Välj om du vill tillåta det eller inte.
× Progressive Web App | Add to Homescreen

För att installera sittbrunnen som app i din iPhone/iPad, tryck på ikonen. Progressive Web App | Share Button Och sedan Lägg till på startskärmen.

Off-line