Minifolkan går en match

Curres blogg:

Fining flyter på

Av alla  nyare dagseglare finns en som skiljer ut sig - dels för att den är helsvensk, dels för att den har flott finish och dels för att den seglar trevligt. Båten ifråga byggs i Lysekil av bröderna Nicander med vana från otaliga formbyggen och även kända för snabba CB 36. Konstruktör är Sture Sundén, stockholmare, men född på Västra Kusten.

MF-båten ritade han för att fylla en lucka på båtmarknaden, en pigg, snygg och trygg dagbåt/weekender och resultatet blev bra, lite av en syntes kanske man kan säga av Drake, Stjärnbåt och Nordisk Folkbåt och med två kojer under kappen. Den har synts på mässorna och den har eget RM bland annat i Ljungskile 2013, där MF-båten fick en match mot Folkbåtarna.

Eftersom det verkar vara en trend med lite mindre och eleganta dagbåtar/weekenders är planen att i augusti i anslutning till Öppet Varv jämföra just MF-båten med en holländsk härlighet Saffier 23 som kommer att ställas ut i Ellös. Och med tyska Scandinavian 27. Kanske också med en Folkbåt om det deltar en relativt nybyggd på SM i Ljungskile.

Tills dess kan du se hur MF-båten mannekängar framför filmkameran.

Sittbrunnenfilmer